Liga Romana contra Reumatismului
Înscrie-te în LigăFormular pentru pacienți

Despre noi

Liga Română contra Reumatismului este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, cu caracter social şi umanitar, care luptă împotriva bolilor reumatice şi sprijină persoanele cu dizabilitate.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afecţiunile reumatismale reprezintă cea mai frecvent raportată cauză de boală la populaţia adultă. Aproape jumătate din adulţi prezintă antecedente de simptome osteoarticulare sau anomalii musculo-scheletice evidenţiabile prin examen clinic, iar 10% din populaţie prezintă din această cauză un grad de handicap motor. Tot mai mulţi tineri, adulţi şi chiar copii sunt afectaţi de bolile reumatice. Datorită interesării unor grupe active de populaţie, bolile reumatismale prezintă un impact socio-economic major, cu costuri sociale semnificative.

Dincolo de cifre statistice sunt însă oameni, sunt dramele pacienţilor: vieţi distruse, cariere întrerupte, părinţi care nu se mai pot juca cu proprii copii sau care nu-i mai pot întreţine, ajungând să se considere o povară pentru familie şi societate. Aceste probleme ar putea fi evitate, prin intervenţia sistemului sanitar, dar şi a societăţii, în ansamblul ei. De aceea, câţiva dintre pacienţii cu boli reumatice din România impreuna cu medici reumatologi au decis să nu mai fie simple cazuri statistice şi să actioneze impreună in cadrul Ligii Române contra Reumatismului.

Obiectiv
Liga dezvolta lupta contra bolilor reumatice, scopul imediat al Ligii fiind promovarea integrarii cat mai depline a persoanelor cu handicap fizic in profesiune, familie si societate.


Activitati

 

 

Copyright © 2016 Liga Română contra Reumatismului - București. Toate drepturile rezervate. Design web și programare