Proiecte

Ziua Mondiala a Artritei 2009

"Hai sa muncim impreuna!"

In fiecare an, Ziua Mondiala a Reumatismului – World Arthritis Day (WAD) se concentreaza pe noi aspecte din viata de zi cu zi a persoanelor cu suferinte reumatice. Desi ziua aniversara este 12 octombrie campaniile organizate cu aceasta ocazie sunt gandite sa dureze un an sau mai mult.
EULAR - Charter for Work (.PDF, English)

Urmare succesului de anul trecut al campaniei WAD ( numita “Gandeste pozitiv”), pentru anul 2009 Liga Europeana Impotriva Reumatismului (The European League Against Rheumatism – EULAR) a elaborat chestionarul on-line “Hai sa muncim impreuna!”, axat pe viata profesionala a persoanelor cu suferinte reumatice.

Ca rezultat final al acestei munci in echipa, vom dezvolta noi cai prin care viata profesionala a persoanelor cu suferinte reumatice/a persoanelor cu dizabilitati sa poata fi imbunatatita (de exemplu: prin nediscriminare la locul de munca, prin acces la conditii decente de munca si adaptate permanent nevoilor acestora etc.).

Pentru ca doleantele noastre sa fie ascultate, sa reprezinte un subiect demn de luat in seama la nivel global trebuie sa ne unim fortele si sa realizam statistici nationale si europene. Haideti sa completam in numar cat mai mare chestionarul "Sa muncim impreuna !"

Chestionarul se adreseaza:
Persoanelor cu suferinte reumatice
Cadrelor medicale/persoanelor ce lucreaza in domeniul sanatatii implicate activ in viata persoanelor cu suferinte reumatice
Angajatorilor de pe piata muncii

Ajutati-ne ca rezultatul acestei campanii sa fie unul semnificativ si sa aduca schimbari in viata noastra, a persoanelor cu suferinte reumatice, a persoanelor cu dizabilitati !!!

Oricare dintre noi cunoastem pe cineva cu o suferinta reumatica (unul din fiecare 5 europeni sufera de o bolala reumatica cu consecinte majore) : vecinul, colegul de birou, partenerul de afaceri, prietenul cu care iti petreci timpul liber, colegul de clasa, prietenul din copilarie si chiar persoana cea mai draga sufletului tau (mama, tatal, bunica, fiica, varul, matusa……) si lista poate continua la nesfarsit. Pentru a-i ajuta, completeaza chestionarul grila in limba romana   apasand pe link-ul de mai jos:

Chestionar pentru ajutorarea persoanelor cu afectiuni reumatice/handicap:
http://www.worldarthritisday.org/survey_display.php